„Noi ştim că ei mint, ei ştiu că mint, ei ştiu că noi ştim că ei ştiu. Şi totuşi continuă să mintă!” (Aleksandr Soljeniţîn)
Fix de el era nevoie! „Omul potrivit, la locul potrivit!”. Adică, prin Sorin Grindeanu s-a reformat PSD-ul. Acum este al treilea om în stat. Desigur nu vă mai aduceţi aminte. Memoria scurtă a românilor când este vorba de politicieni: ca vorbe şi ca fapte. Sorin Grindeanu, omul lui Liviu Dragnea - desigur l-aţi uitat şi pe Dragnea, cu tot ce a făcut, şi, ca mâine, ne trezim cu el „reevaluat” din nou în politica dâmboviţeană -, uns prim-ministru, o pălărie mult prea mare pentru el, care a rămas „celebru” prin şi mai celebra Ordonanţă 13 dată la ceas de seară şi de taină... Aţi uitat, desigur, cum s-a baricadat cu „prietenul” Victor Ponta în Palatul Victoria, de unde nu mai avea de gând să plece? Dar de cum s-a lăsat „vândut ori cumpărat” pe un salariu de 10.000 de euro la ANCOM... Şi nu îl mai vedeam, dacă mai rezista Dragnea... Dar, ca „lupii tineri”, cu venirea lui Marcel Ciolacu, a simţit mirosul ciolanului şi a lăsat ANCOM-ul cu cei zece mii de parai ca să „slujească ţara şi pe noi”... Pentru „binele nostru şi al ţării” a revenit Sorin Grindeanu în politică şi iată-l acum al treilea om în stat! Fix de oameni cu astfel de caractere este nevoie în politica ţării! După Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, prin Sorin Grindeanu s-a reformat PSD-ul! Halal oameni! Ce cadre de nădejde! Rotaţia cadrelor ca pe vremea răposatului!
Şi ca să întregesc acest portret de tânăr politician, pesedist de astă dată, iată ce spunea jurnalista Melania Cincea pe pagina ei de facebook: „M-a întrebat cineva, după numirea lui Sorin Grindeanu la preşedinţia Camerei Deputaţilor - a treia funcţie în stat, adică - dacă am mai aflat ceva de cărţile pe care şi le trecuse în CV-ul de prim-ministru ca fiind scrise de el, deşi realitatea arăta altceva, cum scrisesem la vremea respectivă: şi anume, două dintre cele trei cărţi pe care declarase că le-a scris au fost de negăsit. Între timp, din CV-ul său de deputat a dispărut orice trimitere la vreo carte... ”.
Dar mai bine să citim ce a spus distinsul politician Sorin Grindeanu, la 21 octombrie, pe facebook: „O precizare, pentru că văd că deja a început sarabanda speculaţiilor pe surse. Nu mă interesează nicio funcţie, cu atât mai puţin cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Voi ocupa întotdeauna doar poziţii legitimate prin vot sau date prin forţa unor majorităţi. Nu funcţii trase din căciulă, aşa cum au făcut cei de la PNL şi USR! România are acum nevoie de soluţii, nu de o nouă împărţire pe sub masă a ciolanului!”.
Şi iată cum Sorin Grindeanu dă cinstea pe ruşine şi împarte „ciolanul” cu Ciolacu, pe sub masă...

Petru Vasile TOMOIAGĂ