C.S. S.C.M. Timișoara a transferat în lot un nou baschetbalist. Este vorba despre Daniel Banciu, care, pentru anul competițional următor, va evolua în rândul echipei în alb-violet, devenind „leu” din Banat.
Daniel Banciu are 22 ani, iar ultima sa evoluție a fost în echipa C.S.M. Mediaș, formație antrenată de Mihai Popa, fost baschetbalist în echipa Elba Timișoara. Vârsta noului sosit îl face eligibil pentru regula U23 (sub 23 ani), regulă ce prevede, pentru Liga Națională de Baschet, cel puțin un jucător român prezent în permanență pe teren, dar în „sfertul” 1 și „sfertul” 2 acesta trebuie să fie sub 23 de ani, iar în Cupa României, ediția 2020/2021, prevede că echipele participante au obligația să evolueze cu doi baschetbaliști români pe terenul de joc, din care unul să fie sub 23 ani.
Daniel Banciu măsoară 2,06 metri și acoperă poziția 4, cea de „pivot mic”, fiind considerat al doilea jucător al echipei din punct de vedere al gabaritului și al puterii. Pe această poziție, noului sosit îi va reveni misiunea să stăpânească bine aruncarea de trei puncte, să execute blocaje ofensive, iar în defensivă să recupereze cât mai multe mingi. De asemenea, Daniel Banciu trebuie să poată arunca „procentaje bune” din apropierea spațiului de trei secunde.
Daniel Banciu s-a alăturat marți seară, 8 septembrie, lotului alb-violet aflat la dispoziția antrenorului-manager Dragan Petričević.
C.S. S.C.M. Timișoara a început antrenamentele pentru viitorul an competițional, mai întâi pe Arena „Știința”, apoi în sala de forță, iar marți, 25 august, baschetbaliștii timișoreni au efectuat prima ședință de pregătire pe parchetul Sălii Sporturilor „Constantin Jude”, unde au respectat restricțiile impuse de contextul crizei sanitare.

Cornel Seracin