Echipa de handbal masculin S.C.M. Politehnica Timișoara încheie anul competițional 2019/2020 odată cu participarea la turneul final al Cupei României, întrecere ce se va desfășura în municipiul Sfântu Gheorghe, sâmbătă, 12 septembrie și duminică, 13 septembrie 2020.
Odată încheiată întrecerea pentru Cupa României, handbaliștii timișoreni vor continua să rămână în Ardeal, la Sfântu Gheorghe, aici urmând să ia startul în noua ediție a campionatului intern, Liga Națională de Handbal, 2020/2021, urmând să dispute, în zilele de marți, 15 septembrie, miercuri, 16 septembrie și joi, 17 septembrie, primele trei jocuri din Liga „Zimbrilor”.


„Mi se pare o probă de efort, respectiv de rezistență fizică și psihică foarte, foarte mare. Nu cred că în ultimii ani, formațiile au mai fost supuse la un astfel de maraton. E îngrijorător că echipele vin după o pauză atât de lungă. Nu știu cum vor reacționa băieții și nu știu cine poate garanta că jucătorii nu se vor accidenta pe fond de oboseală. E o preocupare foarte mare a noastră, dar sperăm că vom putea gestiona situația”, a spus antrenorul lui S.C.M. Politehnica Timișoara, profesorul Vlad Caba.


Lotul echipei bănățene nu se confruntă cu probleme medicale majore. Golgheterul team-ului timișorean, Marius Sadoveac, are unele dureri mai vechi, care revin periodic, din acest motiv ar putea fi menajat în partidele de Cupă, și introdus pe parchet doar în cele de campionat, acestea reprezentând, în această perioadă, prioritate ridicată pentru handbaliștii timișoreni. Ar mai fi probleme pentru doi dintre handbaliștii transferați în această vară în lotul echipei bănățene, portarul Aleksandar Milenković și interul dreapta Savo Slavuljica - care nu au primit încă permisele de muncă din motive birocratice.
Sâmbătă, de la ora 18, S.C.M. Politehnica joacă semifinala împotriva echipei A.H.C. Dobrogea Sud, iar în funcție de rezultat va disputa duminică, 13 septembrie, una dintre finale. Finala Mică se joacă la ora 11:30, între învinsele din semifinale, iar Finala Mare, de la ora 18, între echipele învingătoare din semifinale.


Referindu-se la acest turneu final al Cupei României, căpitanul echipei bănățene, Cristian Fenici, a declarat: „E un turneu diferit, date fiind condițiile actuale. E al treilea turneu final la rând și se pare că ne place să jucăm semifinale și finale de Cupa României. Adversarii noștri de la Constanța s-au întărit, au deja și câteva meciuri oficiale, deci au un mic avantaj dar și noi sperăm să ne ridicăm la un nivel destul de bun; pentru noi ar fi extraordinar să jucăm a treia finală de Cupă la rând”.


S.C.M. Politehnica Timișoara este deținătoarea Cupei României, trofeu cucerit ediția trecută, 2018/2019, iar în jocul de sâmbătă de pe parchetul Sălii Polivalente din Sfântu Gheorghe, va ținti un succes care să-i permită să-și apere acest trofeu cucerit anul trecut, în Finala Mare a ediției 2019/2020. În cealaltă semifinală de la Sfântu Gheorghe se vor întrece C.S. Dinamo București și C.S.M. Bacău (ora 11). Ambele jocuri vor fi transmise, în direct, la TvR.
După încheierea turneului final al Cupei României, ediția 2019/2020, S.C.M. Politehnica Timișoara rămâne la Sfântu Gheorghe, aici urmând să joace pentru etapele unu, doi și trei ale noii ediții de campionat, adversari urmând să-i fie A.H.C. Potaissa Turda (etapa I, 15 septembrie, ora 17, Sala „Kati Szabo”, meci, în direct, la TvR 1), C.S.M. Vaslui (etapa II, 16 septembrie, ora 13:30, Sala Polivalentă) și C.S. H.C. Buzău (etapa III, 17 septembrie, ora 16, Sala Polivalentă).

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro