Handbaliștii lui S.C.M. Politehnica Timișoara au încheiat cu bine Finala Mică a Cupei României, ediția 2019/2020, reușind să se impună la capătul celor 60 de minute ale jocului în fața echipei C.S.M. Bacău, 30-28 (la pauză, 16-13) și s-au clasat pe locul trei al turneului final de Cupa României.
Anul competițional 2019/2020 s-a încheiat în Sala Polivalentă din Sfântu Gheorghe, iar marți, 15 septembrie, în același municipiu, studenții handbaliști timișoreni vor lua startul într-o nouă ediție din Liga Națională de Handbal, ediție care, iată, se desfășoară după un program inedit.
În prima etapă a ediției 2020/2021 din Liga Națională de Handbal, S.C.M. Politehnica Timișoara se va confrunta în Sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe cu echipa ardeleană A.H.C. Potaissa Turda. Este vorba despre o dispută sportivă între doi foști jucători ai Politehnicii - Vlad Caba și Horațiu Gal - deveniți antrenori cu o cotă bună.


Referindu-se la acest joc, antrenorul principal al echipei timișorene, profesorul Vlad Caba, a spus: „Turda e o echipă imprevizibilă, cu care orice rezultat e posibil, iar meciurile lor recente din cupele europene ilustrează acest lucru; au pierdut acasă, după care au câștigat fără mari probleme în deplasare. Sunt oscilanți, dar în campionatul românesc au fost tot timpul performanți”.


Echipa ardeleană este angrenată în ediția 2020/2021 a European Handball League, competiție europeană intercluburi, în care a disputat primul tur preliminar în dublă manșă împotriva echipei croate H.R.K. Gorica. În manșa întâi, disputată pe propriul parchet, Potaissa Turda a suferit o înfrângere, 24-26, dar în manșa a doua, în deplasare, s-a impus cu 32-27 și a obținut calificarea în turul al doilea preliminar al European Handball League.
S.C.M. Politehnica nu a mai învins A.H.C. Potaissa de mai bine de două ediții de campionat, din martie 2018, când a fost 28-21 pentru bănățeni. Meciul de marți, 15 septembrie, dintre S.C.M. Politehnica Timișoara și A.H.C. Potaissa Turda, va începe la ora 17 și poate fi vizionat, în direct, la TvR 1.


Prima etapă a noii ediții din Liga „Zimbrilor” se va desfășura în întregime la Sfântul Gheorghe, marți, 15 septembrie, cu începere de la ora 11, în Sala Polivalentă și în Sala „Kati Szabo”. Programul acestei etape este următorul: C.S.Mi naur Baia Mare-C.S.M. Vaslui (ora 11), C.S.M. Reșița-C.S.M. Focșani (ora 12), A.H.C. Dunărea Călărași-C.S. H.C. Buzău (ora 13:30), C.S.A. Steaua București-C.S.U. din Suceava (ora 14:30), A.H.C. Dobrogea Sud-C.S.M. Bacău (ora 16), C.S.M. Făgăraș-C.S. Dinamo București (ora 18:25), C.S.M. București-C.S. Magnum Botoșani (ora 19:30).

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarultimisoara.ro