Poli Timișoara a împlinit o sută de ani, motiv pentru care timișorenii sunt invitați la o seară de lectură alături de jurnaliști sportivi, care vor puncta principalele evenimente din istoria echipei alb-violete.
Timișorenii interesați de istoria clubului sportiv Poli sunt așteptați marți 21 decembrie în Parcul Crăciunului găzduit de Muzeul Satului Bănățean.
Cunoscuți jurnaliști și sportivi, dar și suporteri ai echipei alb-violete vor prezenta principalele evenimente care au marcat trecutul clubului din vestul țării, care a împlinit o sută de ani de la înființare.
Printre invitați se numără Nicolae Secoșan, Florin Mihoc, Octavian Stăncioiu, dar și Dănuț Păltinișanu, care și-au propus să readucă în memoria activă a timișorenilor crâmpeie din trecutul unui club care a scris istorie în sportul românesc.
Potrivit paginii oficiale a celor de la Poli, se va discuta despre momentul înființării, prima promovare, rivalitatea cu UTA, meciurile disputate în cupele europene împotriva formațiilor Real și Atletico din Madrid, dar și cele două cupe ale României pe care alb-violeții le au în palmares. Vor fi amintiți antrenori și jucători din istoria clubului, care prin atitudinea pe care au avut-o în acest veac au ținut ridicat stindardul echipei bănățene.
Evenimentul „Printre rânduri despre Poli” este programat cu începere de la ora 19, pe scena principală a Parcului Crăciunului, găzduit de Muzeul Satului Bănățean.


Răzvan IDVOREAN
Sursă foto: www.sspolitehnica.ro