C.S. S.C.M. O.H.M.A. Timișoara și C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc au deschis etapa a XV-a, ultima a turului, în Liga Națională de Baschet, pe parchetul din Sala „Erőss Zsolt” din Miercurea Ciuc.
A fost un joc intens, în care cele două echipe au depus multă risipă de energie pentru a onora jocul de baschet și a oferi puținilor spectatori prezenți în tribune un spectacol care să-i bucure. La capătul celor 40 de minute, gazdele, ultimul loc în clasament, s-au impus, 72:63 și au obținut două puncte meritate.
C.S. S.C.M. O.H.M.A. Timișoara a privit jocul destul de relaxat pe alocuri, evoluția „leilor” din Banat fiind total diferită față de jocul în care au avut același adversar, însă, în Cupa României, câștigat în acea competiție, 93:54.


Un joc echilibrat, în sfertul întâi, un joc la capătul căruia scorul a fost egal, 17-17, iar în sfertul doi, deși evoluția scorului ne arată un ușor echilibru, din minutul șase al „sfertului”, gazdele încep să se desprindă, 11-10, prin coșul de două puncte marcat de Lock Wan Lam, tot el înscriind din două „libere”, 12-10 și 13-10, după care, Norbert Kelemen punctează „trița”, 16-10, la scorul general, gazdele desprinzându-se astfel, 33:27. Până la finlaul celei de-a doua perioade de 10 minute, gazdele înscriu de încă două ori, Branislav Vujadinović, una din cele două „libere” și Mihajlo Bogdanović, coș de două puncte. Ultima reușită a sfertului doi a aparținut oaspeților, Edward Petrescu, coș de două puncte.
Astfel, echipa gazdă reușește să se impună la capătul sfertului doi, 19-12, iar la scorul general intra la vestiare cu un ușor avantaj, 36:29.


În sfertul trei, gazdele s-au aflat la cârmă și au condus pe toată durata acestei a treia perioade de 10 minute. Cea mai mare diferență în scorul „sfertului” a fost de opt puncte, în minutul 7, 12-4, tot atunci înregistrându-se pentru prima dată în acest meci și cea mai mare diferență la scorul general, 48:33. La final, oaspeții au mai revenit și au redus diferența, cea de-a treia perioadă de 10 minute încheindu-se cu avantajul gazdelor, 19-14, iar la scorul general, 55:43.
Ultimul sfert avea să găsească echipa bănățeană în goană pentru recuperarea diferenței. Scorul sfertului patru a fost deschis de „trița” lui Ivan Lilov, iar Nikola Gajić a repetat câteva minute mai târziu reușita coechipierului său, ridicând scorul sfertului patru pentru „leii” din Banat, 6-2. Gazdele au marcat prin Sebastian Ionescu (coș de două puncte), apoi prin Lock Wan Lam (coș de două puncte), însă Timișoara înscrie încă o „trița”, prin Ivan Lilov și scorul sfertului patru se ridica în favoarea oaspeților, 4-9, iar la scorul general, echipa timișoreană înregistrează o apropiere de gazde (șase puncte în urma echipei din Ciuc), 59:52.
Prin Sebastian Ionescu (coș de trei puncte) și Branislav Vujadinović (coș de două puncte), gazdele readuc egalitatea scorului ultimei perioade de 10 minute, 9-9, apoi preiau conducerea, după două „libere” reușite de Branislav Vujadinović, 10-9 și 11-9, apoi, prin „trița”, Sebastian Ionescu ridică avantajul gazdelor la scorul „sfertului”, 14-9, iar la scorul general pune diferența de 17 puncte, 69:52.
Deși au redus diferența scorul sfertului patru, prin „trița” lui Adam Mirković (14-12) și au egalat scorul din „sfert”, 14-14, prin două puncte înscrise de Aleksandar Vlahovič, diferența redusă cu care „leii” din Banat s-au impus la capătul acestei ultime perioade de 10 minute, 20-17, nu le aduce victoria, ci doar o ușoară limitare a diferenței scorului final, echipa timișoreană suferind astfel cea de-a șaptea înfrângere în această ediție de campionat, 63:72.


Pentru C.S. S.C.M. O.H.M.A. Timișoara, punctele acestui meci au fost reușite de Nikola Gajić (22 puncte, coșgheterul jocului), Adam Mirković (12 puncte), Ivan Lilov (9 puncte), Miloš Komatina (6 puncte), László Emil Lázár (6 puncte), Aleksandar Vlahovič (4 puncte), Edward Petrescu (două puncte), Alexandru Olah (un punct), Robert Schipor (un punct). Pentru gazde, cele mai multe puncte în acest joc au fost înscrise de Branislav Vujadinović (19 puncte), Lock Wan Lam (14 puncte), Mihajlo Bogdanović (11 puncte), Sebastian Ionescu (11 puncte), Chadrack Lufile (10 puncte).
Lipsită de aportul lui Darrion Strong (accidentat), cu o redusă voință pentru o evoluție care să-i aducă cele două puncte, C.S. S.C.M. O.H.M.A. Timișoara, revenită pe parchetul de joc, după ce, etapa trecută nu a evoluat, meciul împotriva echipei C.S.M. C.S. Universitatea Oradea amânându-se, nu reușește să lege cea de-a doua victorie consecutivă, în jocul trecut impunându-se la Rapid. Cu un total de 21 puncte, după 14 jocuri, C.S. S.C.M. O.H.M.A. Timișoara se află, provizoriu, pe locul 4, celelalte jocuri ale etapei a XV-a urmând să se dispute încă.
Etapa viitoare, „leii” din Banat încep returul pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, marți, 18 ianuarie, de la ora 17 și 15 minute, împotriva echipei C.S.O. Voluntari (locul 3, 21 puncte, după 11 jocuri).

Cornel Seracin
Foto: captură FRB Tv