S.C.M. Politehnica Timișoara și C.S.M. Reșița s-au întâlnit pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, într-un joc amical pentru pregătirea confruntărilor oficiale.
Pentru echipa timișoreană, acest meci de pregătire a fost cel de-al doilea disputat în acest an, săptămâna viitoare, team-ul antrenat de profesorii Attila Horvath (antrenor principal) și Sorin Sărăndan (antrenor secund), urmând să dispute primul joc oficial din 2022, în deplasare, la Turda.
Echipa reșițeană s-a aflat la primul ei meci amical din acest an, handbaliștii pregătiți de Radu Bote reunindu-se pentru a pregăti jocurile oficiale, în patru ianuarie 2022. Team-ul de handbal din Caraș-Severin este calificat în play-off-ul de revenire în Liga „Zimbrilor”, după ce a încheiat prima parte a seriei C, Divizia „A”, pe locul secund, după C.S.M Oradea, în faza play-off, urmând să debuteze în 5 februarie, la Medgidia, împotriva gazdelor de la C.S..
Jocul dintre „Poli” și C.S.M. Reșița a fost unul cu ritm, jucat cu multă dăruire din partea handbaliștilor trimiși pe parchet, iar la finalul celor 60 de minute, experiența și-a spus cuvântul, gazdele impunându-se la scor, 43-26, după ce, la pauză, au condus, 24-11. Echipa reșițeană a fost compusă din mai mulți jucători tineri, media de vârstă a formației cărășene fiind 20 ani.
„Poli” a zburdat pe parchetul de joc de-a lungul celor 60 de minute, aflându-se permanent la conducerea scorului, la pauză intrând în avantaj la treisprezece goluri diferență. Buna organizare a apărării și contraatacurile rapide ale handbaliștilor timișoreni, au scos în evidență carențele partenerei de pregătire, aducându-le goluri cu care s-a distanțat tot mai clar pe tabela de marcaj a sălii timișorene.
Tinerii handbaliști ai lui C.S.M. Reșița au depus eforturi să limiteze proporțiile scorului, având un joc curajos, însă în ofensivă, pasele lor din fața semicercului au fost previzibile pentru apărarea timișoreană, iar aruncările decisive s-au lovit de forma bună a portarului Claudiu Pál, care, de curând, a debutat în poarta naționalei de handbal masculin seniori a României. Echipa reșițeană a reușit să înscrie primul ei gol în acest meci, „Poli” având 6-0 pe tabela de scor, în minutul 8, prin Marius Bahan, coordonator la secția de handbal a clubului cărășean, handbalist în plină activitate sportivă.
Antrenorii timișoreni au utilizat întreg lotul avut la dispoziție, „secundul” Sorin Sărăndan revenind pe banca tehnică a lui „Poli”, fiind însă absenți (din motive de sănătate), căpitanul și coordonatorul de joc Cristian Fenici și, mai tânărul centru, Constantin Darius Bran.


„Eu zic că e un test reușit. Am punctat anumite aspecte pe care ni le-am propus să le punctăm în meciuri din Ligă. Mă bucur că băieții au primit feedback-ul pozitiv și au reușit în mare măsură să-l transpună pe teren. Eu zic că suntem pe un drum bun. Am lucrat mult și în perioada asta de după sărbători. Sper din tot sufletul ca băieții să reușească să se exprime și mai bine în meciurile oficiale din Ligă și să adunăm cât mai multe puncte. Până la primul joc oficial vom continua să ne antrenăm. Am realizat deja o analiză a tot ceea ce am făcut în campionat, unde trebuie să ne îmbunătățim și unde nu. Săptămâna viitoare avem etapa cu Turda, după care ne pregătim pentru meciul cu Suceava, din deplasare, deci, urmează trei deplasări (avem Turda, Suceava și C.S.M. București), deci, trei meciuri importante. Eu, fiecare meci, în orice fel de campionat, îl abordez să-l câștig, indiferent de adversarul care este pe partea opusă. Nu pot să spun că un meci este mai important sau alt meci este mai puțin important. Este clar că noi trebuie să acumulăm cât mai multe puncte în aceste unsprezece meciuri care mai sunt și să jucăm un handbal de calitate, un handbal care să pună probleme adversarilor”, a declarat, la finalul meciului amical, antrenorul principal al echipei timișorene, profesorul Attila Horvath.


„A fost un test util pentru noi să jucăm cu «Poli». Știam diferențele, că sunt diferențe destul de mari de valoare. La noi, vârsta este de 20 de ani (media), suntem niște copii, avem de muncit foarte mult. Cam asta este diferența. N-am pus accent pe scor, dar a fost o diferență foarte mare, într-adevăr, dar acesta este nivelul primei ligi. Avem mult de muncă. În seara asta am folosit cel mai mult jucători dintre cei mai tineri, adică, dacă media este de 20 de ani, sunt și la 16 și la 17 ani cei pe care-i avem în lot. Încercăm să le dăm minute, să joace cât mai mult, ca să acumuleze experiență. Numai așa vor reuși, altfel, nu au nicio șansă”, a spus, la finalul jocului de pregătire, coordonatorul secției de handbal al C.S.M. Reșița, handbalistul în activitate, inter stâng, Marius Bahan.


Acum, pentru „Poli” Timișoara urmează primul joc oficial din 2022, miercuri, 26 ianuarie, de la ora 18, în deplasare, la Turda, pe parchetul din Sala „Gheorghe Baritiu”, împotriva echipei locale A.H.C. Potaissa, iar pentru C.S.M. Reșița, continuarea pregătirii pentru play-off, primul meci oficial din 2022, urmând să-l susțină în luna februarie.

Cornel Seracin